Co-presedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a afirmat ca nu a discutat cu liderul PSD, Liviu Dragnea, despre candidatul pentru functia de premier care va fi propus dupa alegeri si nici de impartirea portofoliilor.

"Nu am discutat cu Liviu Dragnea nicio varianta (n.red. de premier) din motive probabil diferite. Fiecare avem o anumita tactica pe care am utilizat-o: ALDE a luat decizia duminica de a ma propune pe mine pentru functia de prim-ministru. PSD e consecvent cu ceea ce a spus: 'nu vrem sa nominalizam din acest moment o persoana pentru premier'. Acest lucru nu inseamna ca dupa alegeri nu vom discuta aceasta tema. Cel mai bine este sa discutam atunci cand pozitiile noastre vor fi potentate de votul cetatenilor.(...) Nu stiu daca e bine sa facem o discutie premergatoare pe aceste subiecte. Nu am discutat nici de primul-ministru, nici de impartirea portofoliilor, pentru ca in general lucrurile acestea transpira. Daca am fi facut-o, va garantez ca ar fi transpirat. Pentru unii ar fi avut efect de mobilizare, pentru altii exact invers si de aceea am preferat sa nu discutam aceste subiecte", a spus Tariceanu, miercuri, la Antena 3.

Tariceanu a explicat ca anuntul ALDE de a-l propune pe el ca premier reprezinta "o dovada" a capacitatii de a-si indeplini angajamentele.

"Electoratul nostru are anumite particularitati fata de electoratul PSD. Noi am socotit ca experienta pe care colegii mei si cu mine o avem merita pusa in evidenta ca o dovada a seriozitatii si capacitatii de a ne indeplini angajamentele pe care ni le luam prin programul de guvernare. Pe de alta parte, la PSD ma uit si vad ca lipsa acestui anunt (n.red. al propunerii de premier) nu a demobilizat in niciun fel electoratul PSD", a adaugat Tariceanu.

El a precizat ca ALDE isi mentine disponibilitatea de a colabora, la nivel de coalitie de guvernare, cu PSD.

"ALDE incearca sa transmita electoratului ideea ca noi vom fi in urmatoarea guvernare o busola care sa arata drumul corect. Vrem sa fim un factor de echilibru si, mai mult, vreau sa incercam prin mesajul nostru sa colmatam aceasta fisura care se manifesta in societatea romaneasca (...) Nu este in societatea romaneasca astazi cel mai util lucru o disputa pe ideea stanga-dreapta. Eu as vrea sa vad societatea romaneasca unita, capabila sa sustina un proiect major - proiectul de tara pe care l-am intitulat 'Romania - a saptea putere economica a Europei'. Asta vreau sa fie contributia noastra in viitoarea formula de coalitie guvernamentala impreuna cu PSD, o componenta pe care sper ca electoratul liberal sa o aprecieze pentru ca putem sa avem impreuna valori comune fundamentale - libertatile democratice", a mai spus Tariceanu citat de Agerpres.

Citeste si:
Prima declaratie a lui Ciolos, dupa ce PSD a castigat alegerile
Prima declaratie a lui...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.