Politica24 Noiembrie 201610:45

Lectura de 2 minute

Biroul electoral al Municipiului Bucuresti sesizeaza Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si Autoritatea Electorala Permanenta referitor la campania "Black Friday la PRU" pentru infractiunea de corupere a alegatorilor.

Aceasta decizie a Biroului electoral de circumscriptie al Municipiului Bucuresti, adoptata miercuri, survine unor sesizari facute de un cetatean si de un candidat al PRM.

"In aceste sesizari s-a aratat ca pe site-ul oficial al PRU a aparut un anunt conform caruia incepand cu data de 18.11.2016, orele 00,00 conceptul de Black Friday va fi introdus in politica de catre aceasta formatiune, in sensul ca membrii PRU cu posibilitati financiare vor oferi gratuit smartphonuri marca Samsung, Iphone, Huawei etc. celor care vor semna adeziunea si vor deveni astfel membrii acestui partid pana la data mai sus mentionata", se arata in decizia BEM.

Membrii Biroului au constatat, din inscrisurile anexate la sesizari si din vizualizarea anuntului aparut pe site-ul PRU, ca exista indicii privind posibila savarsire a infractiunii de corupere a alegatorilor.

"Analizand sesizarile formulate prin prisma motivelor invocate, a actelor depuse si in lumina dispozitiilor legale aplicabile, Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 42 al Municipiului Bucuresti constata ca se invoca savarsirea infractiunii de corupere a alegatorilor prevazuta de art. 386 alin. 1 Cod penal, in conformitate cu care: "Oferirea sau darea de bani, de bunuri, ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi", mentioneaza documentul citat.

Citeste si:
Pusă la colț de americani, compania Huawei a raportat creșteri și...
Pusă la colț de americani,...

Deoarece este vorba despre invocarea savarsirii unei infractiuni, s-a decis sesizarea organelor de urmarire penala, respectiv Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti. Din punct de vedere al competentei teritoriale s-a avut in vedere faptul ca PRU are sediul in Bucuresti.

Totodata, Biroul electoral al Municipiului Bucuresti apreciaza ca au fost incalcate si dispozitii legale referitoare la modalitatea de finantare a campaniilor electorale, astfel ca se impune sesizarea Autoritatii Electorale Permanente.

Biroul Electoral de Circumscriptie nr. 42 al Municipiului Bucuresti a decis incetarea si retragerea de pe site-ul formatiunii politice a campaniei "Black Friday la PRU" si sesizarea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si a Autoritatii Electorale Permanente. Aceasta decizie poate fi contestata in termen de 48 de ore la Biroul Electoral Central, scrie Agerpres.

Citeste si:
Prima declaratie a lui Ciolos, dupa ce PSD a castigat alegerile
Prima declaratie a lui...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.