Hillary Clinton are un avans de peste doua milioane de sufragii in fata lui Donald Trump, iar acest numar ar putea creste in continuare, a anuntat miercuri reprezentantul centrului independent Cook Political Report, Dave Wasserman.

Hillary Clinton a obtinut 64.223.958 de voturi din cele numarate pana acum, iar Donald Trump a obtinut 62.206.395 de voturi.

Desi democrata are un avans considerabil in ceea ce priveste votul popular, aceasta a pierdut cu un decalaj urias votul electorilor care determina cine va fi urmatorul ocupant de la Casa Alba.

Republicanul Donald Trump a reusit sa castige votul electorilor dupa ce a castigat in statele cheie Florida, Ohio si Carolina de Nord, dar a obtinut victorii surprinzatoare si in Pennsylvania si Wisconsin, considerare state sigure pentru Partidul Democrat, scrie News.ro.

Republicanul a declarat marti, pentru New York Times ca ar fi preferat sa castige votul popular si ca nu a fost niciodata un „fan al Colegiului Electoral”.

Anterior, Donald Trump s-a aratat extrem de furios pe persoanele care au sugerat ca a pierdut votul popular si a sustinut ca ar fi reusit sa castige daca isi propunea asta. ”Daca alegerile erau bazate pe votul popular, atunci as fi facut campanie doar in New York, Florida si California. As fi castigat cu un avans chiar mai mare si mult mai usor”, a postat Trump pe Twitter.

Este pentru a doua oara in ultimii 16 ani cand un candidat democrat pierde alegerile prezidentiale desi primeste mai multe voturi.

Printre prezidentiabilii care au pierdut alegerile, desi au primit mai multe voturi se numara Andrew Jackson (1824), Samuel Tilden (1876), Grover Cleveland (1888) si Al Gore (2000).


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.