Presedintele Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan, este de parere ca alegerile parlamentare din 11 decembrie prezinta o mare importanta si din punctul de vedere al politicii externe, mai ales ca influenta Moscovei in estul Europei este tot mai puternica, scrie epochtimes-romania.com.

"In plan extern vedem o influenta tot mai puternica a Moscovei in regiune. In Moldova, Bulgaria, mai avem Serbia si Ungaria. Singura noastra sansa este sa mentinem atat parteneriatul european, cat si cel euroatlantic. Trebuie sa ne asumam obligatiile pe care ni le-am luat, inclusiv cei 2% din PIB pentru Armata.

Dupa cum se pozitioneaza partidele politice, alegerea din 11 decembrie cred ca e destul de limpede: intre partide care, cu toate defectele lor, de care suntem constienti si nu le bagam sub pres, au o orientare puternica occidentala si partide care au o simpatie, o apropiere orientala.

Consider ca 11 decembrie este o alegere intre stat de drept, guvernare europeana si o guvernare condusa de un prim-ministru penal, care ataca institutiile independente ale statului si care va fi ocolit de cancelariile occidentale. Deci si din punctul de vedere al politicii externe, alegerile din 11 decembrie sunt decisive", a scris Nicusor Dan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.