Fostul ministru este obligat sa returneze aproape 1 milion de euro, pe langa privarea de libertate.

Prin acordul de recunoastere a vinovatiei, Relu Fenechiu accepta incadrarea juridica si pedeapsa de trei ani si zece luni de inchisoare si, de asemenea, confiscarea sumei de 901.526,38 euro. Tribunalul Bucuresti a admis acordul de recunoastere si condamnarea propusa de procurori.

In acordul de recunoastere a vinovatiei, procurorii au retinut ca, in perioada 2012-2014, Relu Fenechiu, la acea data deputat, a pretins si a primit de la o firma de software,15 la suta din valoarea unor contracte cu Ministerul Justitiei si cu o firma care produce medicamente si la care actionar majoritar este Ministerul Sanatatii. Surse judiciare au declarat ca producatorul de medicamente este Antibiotice Iasi.

In prezenta aparatorului ales, inculpatul Fenechiu Relu a declarat expres ca recunoaste comiterea faptelor retinute in sarcina sa, accepta incadrarea juridica pentru care a fost pusa in miscare actiunea penala si este de acord cu felul si cuantumul pedepsei aplicate, precum si cu forma de executare a acesteia, respectiv: trei ani si zece luni inchisoare si interzicerea, atat pe perioada executarii pedepsei, cat si pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice, de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat si de a ocupa o functie sau de a exercita o profesie ori de a desfasura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru savarsirea infractiunilor”, se mai arata intr-un comunicat DNA citat de b1.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.