Candidata proeuropeana a Partidului Actiune si Solidaritate (PAS), Maia Sandu, care a pierdut alegerile prezidentiale din Republica Moldova, a avut, luni, prima reactie publica dupa anuntarea rezultatelor care arata ca Igor Dodon a obtinut 52,29% din voturi, ea declarandu-se dezamagita si anuntand ca "lupta continua".

Intr-un mesaj postat pe Facebook luni dupa-amiaza, Maia Sandu le-a multumit "tuturor cetatenilor care au iesit la vot si au dat dovada de o mobilizare exemplara".

"Cu totii suntem dezamagiti, insa lupta noastra continua. Facem apel la ratiune si ii indemnam pe toti cetatenii sa ne comunice cazurile de frauda si incalcarile depistate", scrie Maia Sandu, anuntand ca la ora 15.00 va sustine o conferinta de presa.


Socialistul Igor Dodon a obtinut 52,29% din voturile exprimate, duminica, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, in timp ce candidata proeuropeana Maia Sandu a reusit sa obtina 47,71% din sufragii, arata rezultatele partiale anuntate luni dimineata, dupa centralizarea a 99,9% din procesele verbale. La aceasta ora, au mai ramas de centralizat procesele verbale din doua sectii de votare.

La alegerile de duminica, Maia Sandu a reusit sa obtina 85,96% din voturile cetatenilor moldoveni din strainatate.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.