Fostul sef al statului Traian Basescu spune ca, in pofida pierderii alegerilor prezidentiale de catre Maia Sandu, priveste cu optimism spre Republica Moldova, pentru ca scorul obtinut de aceasta ne da certitudinea ca 48% din populatia tarii este pro-europeana si pro Romania.

”Privesc cu optimism spre R.Moldova. Maia Sandu a pierdut cursa prezidentiala. Sabotata masiv de presa pro-rusa, lovita cu lasitate de biserica ortodoxa rusa, tradata de Partidul Democrat condus de Marian Lupu si oligarhul Plahotniuc, lovita crunt de lipsa buletinelor de vot la sectiile de votare din Europa, Maia Sandu avea sanse minime sa castige”, scrie Traian Basescu pe pagina sa de Facebook.

El sustine insa ca ”scorul obtinut de Maia Sandu ne da o certitudine si anume aceea ca 48 la suta din populatia Republicii Moldova este pro-europeana si pro Romania”.

”Asta inseamna ca trebuie sa continuam politica de apropiere a moldovenilor de Romania, adica sa continuam a acorda anual cele 5 000 burse pentru tinerii moldoveni si sa acceleram rezolvarea dosarelor de acordare a cetateniei romane pentru cei care solicita acest lucru. Daca vom continua aceste doua programe cu certitudine in 5, 6 ani vom putea vorbi despre UNIRE. Pana atunci trebuie sa continuam s-o construim. Sa ne gandim ca in 2005 doar 3 la suta din cetatenii Republicii Moldova erau unionisti si doar cateva procente mai mult erau pro-europeni. Progresul este fantastic si prin acest vot a devenit o certitudine”, mai scrie Traian Basescu.

Traian Basescu a scris si duminica seara pe Facebook, spunand ca regreta faptul ca cetatenii Moldovei au amanat parcursul european al tarii prin alegerea lui Igor Dodon ca presedinte, relateaza News.ro.

”Imi pare rau, Maia Sandu, nu atat pentru tine, pentru ca oamenii politici nu starnesc niciodata compasiune, dar imi pare tare rau ca cetatenii Republicii Moldova, prin votul lor, au dat o amanare parcursului european al tarii. Oricum, eu voi continua sa sustin parcursul european si drumul catre unirea cu Romania al tarii din stanga Prutului”, a scris Traian Basescu.

Fostul sef al statului roman a obtinut recent si cetatenia moldoveana si a votat duminica, la al doilea tur al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, el sustinand-o pe Maia Sandu.

Socialistul Igor Dodon a obtinut 52,29% din voturile exprimate, duminica, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Republica Moldova, in timp ce candidata proeuropeana Maia Sandu a reusit sa obtina 47,71% din sufragii, arata rezultatele partiale anuntate luni dimineata, dupa centralizarea a 99,9% din procesele verbale.

Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

Igor Dodon este primul presedinte moldovean ales direct, dupa anul 2000, si a castigat cursa prezidentiala cu promisiunea unei apropieri de Moscova in detrimentul Bruxelles-ului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.