Presedintele PSD Liviu Dragnea spune ca de fapt Executivul a fost cel care a incalcat legea responsabilitatii fiscale. In plus, social democratii spun ca Guvernul blocheaza cresteri salariale, desi statul ar avea suficiente fonduri necheltuie care sa acopere diferenta.

„Guvernul zero vrea sa-si incheie mandatul cu zero masuri bune pentru romani”, a spus presedintele PSD.

Liviu Dragnea a spus din nou ca impactul bugetar al cresterilor salariale prezentat de membrii Guvernului – 4,8 miliarde de lei, nu este real.

„42,9% din acesti bani se intorc la buget – daca e sa vorbim riguros, nici nu pleaca acesti bani din trezorerie, pentru ca se opresc la bugetul de stat si la bugetul de asigurari sociale. Catre acesti oameni se transmit doar sumele nete, care inseamna in jur de 2,6 miliarde de lei. Din acesti bani care intra in consum se fiscalizeaza cel putin 28-28,5%. Asta inseamna ca impactul net adevarat este de 1,7 mld lei”, a spus Liviu Dragnea.

El a adaugat din nou ca Guvernul nu a cheltuit toate sumele angajate in bugetul pe acest an, asa ca ar putea sa finanteze in avans niste cheltuieli din exercitiul bugetar urmator, cum ar fi plata subventiilor.

In plus, mai spune presedintele PSD, potrivit Comisiei de Prognoza, anul viitor vor intra la buget cu 14 miliarde de lei mai mult decat anul acesta, suma care, in opinia sa, ar fi suficienta pentru a sustine cresterile salariale, transmite Digi24.

„Se invoca legea raspunderii fiscale. Primii, de fapt singurii care au incalcat aceasta lege sunt ei. Guvernul a venit cu acea ordonanta in Parlament, care era cu mai putin de sase luni de zile pana la incheierea mandatului Guvernului”, a mai spus Liviu Dragnea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.