Cu acest prilej, seful statului roman a evidentiat relatia solida dintre Romania si Statele Unite ale Americii, prin Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI, element cheie in dezvoltarea profilului strategic al tarii noastre, in calitate de membru NATO si UE.

Totodata, Presedintele Klaus Iohannis a subliniat angajamentul ferm al Romaniei de a aprofunda cooperarea bilaterala in domeniul securitatii si de a continua sa actioneze, in calitate de aliat si partener strategic de incredere al SUA, constient de toate implicatiile care decurg din aceasta postura, se arata in comunicatul remis 9AM.ro de catre Administratia Prezidentiala.

Presedintele Romaniei a mai transmis, in mesajul sau, si ca dimensiunea de securitate a Parteneriatului Strategic cu SUA, caracterizata de o cooperare continua si aprofundata, a inregistrat numeroase succese si a permis Romaniei sa actioneze astazi ca furnizor de securitate in regiune, in Europa si nu numai. Romania este pe deplin constienta de responsabilitatile care provin din calitatea de aliat si partener strategic al SUA.

Mesajul Presedintelui Iohannis mai arata ca Romania intelege pe deplin sa contribuie la eforturile comune menite sa promoveze stabilitatea si securitatea in regiune si la nivel global si subliniaza ca‎ Romania este pregatita si capabila sa aprofundeze cooperarea bilaterala in domeniul securitatii.

Presedintele Klaus Iohannis a accentuat si importanta dezvoltarii dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic cu SUA, care ofera numeroase oportunitati de a aduce mai multa prosperitate, in beneficiul ambelor natiuni.

Seful statului a exprimat intreaga disponibilitate de a conlucra cu noul presedinte american in promovarea obiectivelor comune si a unei relatii transatlantice puternice si dinamice, aratand ca SUA poate conta pe sprijinul ferm al Romaniei in promovarea democratiei, drepturilor omului si statului de drept.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.