Majorarile salariale pentru medici si profesori au trecut de Parlament. Legea a fost votata aproape in unanimitate de deputatii prezenti in sala de plen, in conditiile in care liberalii au boicotat votul.

„Votul din Camera Deputatilor asupra Legii privind majorarile salariale in educatie si sanatate a fost viciat prin minciuna. PSD a mintit ca are suficienti oameni in sala pentru a vota legea, anuntand o prezenta de 184 de parlamentari. Imaginile arata ca in sala nu se aflau decat 168”, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a PNL, cu mai multe fotografii in care se vad multe locuri goale.

Au fost 184 de voturi pentru si un vot impotriva, al deputatului Mircea Toader, singurul liberal prezent in plen.

Actul normativ a iscat un adevarat scandal in Camera Deputatilor. Ministrul Muncii sustine ca aceasta lege va creste doar salariile cadrelor de conducere cu peste 50 la suta, dar nu si pe cele ale noilor angajati, transmite Digi24.

In replica, liderul PSD, Liviu Dragnea, a spus ca Parlamentul nu poate fi oprit sa adopte o lege. El mai spune ca exista suficiente resurse financiare pentru a pune in aplicare aceasta lege. „In rest sunt manipulari”, a spus Liviu Dragnea.

Raspunsul din partea PSD

Presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, spune ca „incredere totala” in cifrele prezentate de secretarii de sedinta privind cvorumul din momentul votului privind majorarea salariilor din educatie si sanatate, iar conducerea forului va discuta o eventuala contestatie a PNL si va lua o decizie.

„Eu astept solicitarea colegilor mei liberali in Biroul Permanent, o discutam in Biroul Permanent si atunci avem un raspuns la aceasta solicitare”, a spus seful Camerei Deputatilor, cu privire la contestatia pe care PNL intentioneaza sa o depuna.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.