Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, audiat timp de aproape cinci ore la DNA Ploiesti intr-un nou dosar in care este acuzat de trafic de influenta, a fost retinut de procurori. El ar fi intervenit, in 2011, in favoarea unei firme pentru ca aceasta sa castige contracte cu ANAF, Blejnar fiind suspectat ca a primit 20% din valoarea acestora, respectiv peste 13 milioane de lei.

Fostul sef al ANAF Sorin Blejnar, retinut intr-un nou dosar in care este acuzat de trafic de influenta, a fost scos incatusat, luni dupa-amiaza, din sediul DNA Ploiesti, el declarand ca este ”total” nevinovat si ca nu-l cunoaste pe omul de afaceri care controleaza firma in favoarea careia este acuzat ca a intervenit pentru incheierea de contracte.

Blejnar a fost intrebat, la iesirea de la DNA Ploiesti, daca a primit bani de la patronul firmei Romsys, despre care surse apropiate anchetei sustin ca l-a denuntat la DNA pe fostul sef al ANAF, acesta a raspuns: ”Nici macar nu-l cunosc”.

”Cine asculta niste denunturi ale unor oameni cu probleme poate sa ia masuri daca are puterea”, a spus fostul sef al ANAF, potrivit News.ro.

De asemenea, intrebat daca crede ca denuntul impotriva sa a fost facut de catre omul de afaceri Horatiu Bruno Berdila, patronul firmei IT Romsys, pentru ca acesta sa-si usureze situatia juridica, Blejnar a spus: ”Da, eu zic ca da”.

Sorin Blejnar a negat ca s-ar fi intalnit in 2012, la Nisa, cu Gheorghe Stefan, spunand ca in acel an a avut interdictie de a parasi tara. Totodata, intrebat daca este nevinovat, Blejnar a raspuns dupa ce a fost urcat in masina cu care va fi dus in arest: ”Total”.

Blejnar va fi dus in arestul Politiei Judetene Prahova, situat in municipiul Campina.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.