Magistratii Curtii de Apel Bucuresti au admis, vineri, contestatia formulata de Directia Nationala Anticoruptie impotriva deciziei prin care Tribunalul Capitalei hotarase sa restituie procurorilor dosarul in care a fost trimisa in judecata pentru fapte de coruptie Lia Olguta Vasilescu, primarul Craiovei.

"Admite contestatia formulata de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie — Directia Nationala Anticoruptie impotriva incheierii din data de 6 octombrie 2016 pronuntata de Tribunalul Bucuresti — Sectia I Penala (...). Desfiinteaza incheierea din data de 6 octombrie 2016 pronuntata de Tribunalul Bucuresti — Sectia I Penala si trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanta — Tribunalul Bucuresti", se arata in minuta hotararii magistratilor.

Decizia este definitiva, scrie Agerpres.

Pe 6 octombrie, Tribunalul Bucuresti a decis sa trimita la DNA dosarul in care primarul Craiovei, Lia Olguta Vasilescu, este acuzata de coruptie, judecatorii constatand neregularitatea actului de sesizare a instantei.

Decizia a fost luata dupa ce, pe 20 septembrie, tribunalul a declarat ca nule mai multe probe stranse de anchetatori in acest dosar, si anume declaratiile date de trei martori in fata ofiterilor de politie judiciara, deoarece acestia nu aveau delegare din partea procurorului de caz pentru a efectua acte de urmarire penala, precum si o declaratie data de denuntatorul Ionut Parvulescu. Tot atunci, judecatorii au stabilit ca Olgutei Vasilescu i s-a incalcat dreptul la aparare.

Pe 19 iulie, Lia Olguta Vasilescu a fost trimisa in judecata, fiind acuzata de luare de mita (patru infractiuni), folosirea autoritatii sau influentei in scopul obtinerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (doua infractiuni) si spalare de bani (doua infractiuni).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.