Fostul presedinte al Consiliului Judetean Brasov Aristotel Cancescu a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de procurorii anticoruptie, pentru abuz in serviciu, daca functionarul a urmarit obtinerea unui folos pentru sine sau pentru altul, in forma continuata, transmite Agerpres.

Procurorii DNA il acuza de luare de mita si de abuz in serviciu intr-un dosar legat de campania din 2012.

Concret, fiind presedinte al filialei judetene PNL, a pretins de la trei persoane bani si alte foloase, in valoare de 105.000 lei, in schimbul angajarii acestora in cadrul Agentiei Judetene de Dezvoltare Durabila, dar si sa apara pe listele partidului pentru consiliul judetean.

Aristotel Cancescu a fost trimis in judecata in luna decembrie 2014 de catre DNA Brasov, fiind acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infractiuni), luare de mita, spalare a banilor, trafic de influenta si instigare la tentativa la abuz in serviciu. El a fost arestat preventiv in perioada decembrie 2014 - februarie 2015.

In septembrie 2016, DNA a deschis un nou dosar penal in care il acuza pe Aristotel Cancescu de abuz in serviciu. Alaturi de fostul sef al CJ Brasov este cercetat, pentru aceeasi infractiune, si primarul municipiului Brasov, George Scripcaru.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.