Acuzat ca face jocurile Comisiei Europene la Bucuresti si mai este si platit pentru asta, premierul Dacian Ciolos a explicat joi de ce incaseaza lunar bani de la Comisia Europeana.

Primul-ministru primeste o indemnizatie de 8.300 de euro de la Comisia Europeana, asa cum incaseaza toti fostii comisari, timp de trei ani dupa ce le inceteaza mandatul.

Desi primeste bani de la Bruxelles, Ciolos a subliniat ca nu are nicio obligatie fata de CE si ca nu el este cel care a primit un to-do-list de la Comisia Europeana, facand referire la Victor Ponta.

"Am vazut si eu lucrurile astea prezentate ca si o noutate soc, surpriza. Daca va uitati in declaratiile mele din trecut, am spus inca de cand am terminat mandatul ca exista aceasta indemnizatie pentru toti fostii comisari europeni, o indemnizatie de trazitie care dureaza trei ani dupa mandat, care se acorda pentru ca exista si niste restrictii profesionale pentru fostii comisari.

Ea se acorda automat, fara nicio obligatie din partea persoanelor respective fata de Comisia Europeana. E o perioada de trei ani, a inceput in noiembrie 2014 si merge pana in noiembrie 2017. Ea apare in declaratia de avere. Totul a fost facut transparent.", a spus premierul conform Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.