DNA l-a trimis in judecata sub control judiciar pe Ilie Ionescu, viceprimar cu atributii de primar al comunei Jilava pentru luare de mita si abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata, arata un comunicat al Directiei Anticoruptie.

Intre obligatiile controlului judiciar figureaza si aceea de a nu exercita functia de primar/viceprimar a comunei Jilava.

Omul de afaceri Catalin Florian Tancu a fost si el trimis in judecata pentru complicitate la abuz in serviciu.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

"In perioada 2012 - 2013, Ionescu Ilie, avand functia de viceprimar cu atributii de primar al comunei Jilava, judetul Ilfov, l-a contactat pe Tancu Florian - Catalin caruia i-a propus sa efectueze diverse lucrari de intretinere pe raza localitatii, lucru cu care acesta din urma a fost de acord.

Ulterior, in vederea evitarii organizarii de licitatii, cei doi au convenit incheierea unor contracte privind iluminatul public care sa nu depaseasca limita sumei de 15.000 euro.

Tot la solicitarea Ionescu Ilie s-a mai stabilit ca, pentru fiecare contract incredintat, acesta sa primeasca de la omul de afaceri, cu titlu de mita, suma de 15.000 lei.

Astfel, in perioada 2012 -2013, Ionescu Ilie a primit de la omul de afaceri, in transe, direct si indirect, suma totala de 88.000 lei, acesta din urma fiind nevoit sa supraevalueze preturile fiecarui contract pana la limita de 15.000 euro (limita maxima) pentru a putea acoperi mita."

Primaria Comunei Jilava a comunicat ca se constituie parte civila in cauza cu suma de 272.525 lei, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.