Ministrul Sanatatii reactioneaza dur dupa ce, aseara, alesii au decis sa mareasca salariile unor bugetari, desi Guvernul nu are bani pentru asta.

„Mecanismul este simplu: i-ati vazut mai tacuti in ultimele saptamani... a fost pentru ca isi negociau locurile pe listele propriilor partide. Acum au trecut la ce stiu de asemenea bine: la salarii si sporuri inainte de alegeri pentru cumpararea votului oamenilor. Nimic altceva decat galetile care se dadeau nu cu mult timp in urma”, a declarat Vlad Voiculescu pentru Republica.ro.

Un avertisment a venit si din partea premierului. Dacian Ciolos considera ca masurile adoptate de Parlament in ultimele luni legate de diferite cresteri salariale insumeaza peste 9 miliarde de lei, adica peste 1% din PIB, un impact bugetar care poate duce fie la cresterea deficitului, ceea ce ar fi catastrofal pentru Romania, fie la reducerea investitiilor.

De asemenea, ministrul Muncii, Dragos Pislaru, a declarat luni seara ca majorarile salariale adopate in Comisiile de munca si buget din Camera Deputilor la Legea de adoptare a OUG 20/2016 au doar „o miza electorala”, precizand ca sunt doar „pomeni electorale care sunt promise fara niciun fel de resurse bugetare”, transmite Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.