Premierul Dacian Ciolos a afirmat, marti, ca cele 10 principii ale "Platformei Romania 100" nu sunt proprietatea intelectuala a cuiva, respingand astfel acuzatiile de plagiat cu privire la aceasta platforma pe care a lansat-o in luna octombrie.

"Multi au spus: "Pai, acele 10 principii nu le-a inventat Ciolos, ba chiar Ciolos a plagiat", ca si cum acele principii ar fi proprietatea intelectuala a cuiva", a declarat Dacian Ciolos la Adevarul Live.

Premierul Dacian Ciolos a precizat ca vrea ca principiile platformei sale "sa fie traduse in decizii, inclusiv in programe de guvernare".

"Eu nu vreau sa ma limitez la a afirma sau a enunta aceste principii, ci vreau chiar ca acele principii sa fie traduse in decizii, inclusiv in programe de guvernare. Si eu asta am spus partidelor care sustin aceasta platforma, ca e important sa dovedeasca nu doar ca sustin public acea platforma, ci ca o traduc in programele de guvernare pe care le propun si o traduc si in modul in care isi selecteaza oamenii cu care isi propun sa (...) puna in aplicare acele programe de guvernare", a mai afirmat Ciolos.

Dacian Ciolos a lansat pe 17 octombrie "Platforma Romania 100", care trece in revista 10 principii "ale unei guvernari pentru cetateni", insotite de mai multe proiecte nationale despre care prim-ministrul in functie crede ca "ar trebui continuate sau incepute de guvernul viitor".

Pe 18 octombrie, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a sustinut ca platforma lansata de premierul Dacian Ciolos este "o lista de iluzii", despre care ar fi crezut mai degraba ca poate fi lansat de "un ONG respectabil" si care, mai mult, "este un plagiat".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.