Liderul USR, Nicusor Dan, este de parere ca PSD incearca sa impiedice USR sa participe la alegerile parlamentare din acest an, recurgand la  diferite tertipuri juridice, noteaza revista22.ro.

"50 de contestatii au fost depuse impotriva listelor de candidati depuse de Uniunea Salvati Romania pentru alegerile din decembrie 2016.

In unele judete au fost depuse mai multe contestatii. De exemplu, in judetul Prahova, in fieful lui Sebastian Ghita, au fost depuse cinci contestatii, doua din partea unor persoane private, doua din partea A.C.A.S.A si una PER. Toate au fost respinse, dar contestarii au drept de apel in termen de 48 de ore.

Cele mai multe contestatii au fost depuse de catre Partidul Ecologist Roman care a incheiat intelegeri locale cu PSD. O contestatie este depusa de de Nicoleta Monica Petrut, persoana care a contestat si fuziunea USB cu USR, reprezentata de avocatul PSD. Pana acum au fost respinse 8 contestatii si nu a fost admisa niciuna.

Este un atac premeditat impotriva USR: PSD incearca in mod deliberat sa blocheze accesul Uniunii Salvati Romania in alegerile parlamentare din decembrie, folosind tertipuri juridice menite sa puna bete-n roate unui partid nou. Este exact acelasi lucru pe care l-a facut PSD in noiembrie 2014 la alegerile prezidentiale. Atunci a incercat sa opreasca romanii din Diaspora sa voteze, acum incearca sa opreasca un partid nou, care promoveaza valori total opuse PSD-ului, sa participe la alegeri", scrie Nicusor Dan pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.