Presedintele Uniunii Salvati Romania, Nicusor Dan a anuntat ca au fost depuse 24 de contestatii, in 19 judete, la listele de candidati ale USR, subliniind ca aceasta este "o incercare nedemocratica a PSD de a bloca participarea USR in alegeri", scrie puterea.ro.

"Situatia la acest moment. Toate listele de candidati ale Uniunii Salvati Romania au fost admise de Birourile Electorale Judetene, in toate judetele (exceptie: Harghita Senat).

Au inceput sa curga contestatiile. Sunt 24 pana acum, in 19 judete, si continua sa vina. 3 au fost respinse ieri si azi, celelalte se judeca maine la diferite ore la tribunalele din judete. Contestatiile sunt identice cu cele 8 pe care PSD-ul le-a depus saptamana asta pe listele din diaspora, pe fuziune si pe listele de semnaturi.

E o incercare nedemocratica a PSD de a bloca participarea USR in alegeri, similara cu incercarea din 2014 de a bloca votul romanilor din diaspora.

Sunt cu echipa de juristi, pregatim concluzii pentru toate contestatiile de maine. Ne vom lupta pana la sfarsit pentru a putea candida cu liste in toate judetele", a scris liderul USR pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.