Presedintele Platformei Unioniste Actiunea 2012, George Simion, a declarat, marti, inainte de o intrevedere cu liberalii, ca spera ca in proiectul de guvernare al PNL sa fie specificata reunirea Romaniei cu Republica Moldova ca proiect national.

"Speram sa se infiinteze, in sfarsit, o institutie care sa coordoneze strategiile pe Republica Moldova, speram ca in proiectul de guvernare al PNL sa fie specificata reunirea ca proiect national si speram ca viitoarea propunere de premier al PNL, am inteles ca Dacian Ciolos, sa aiba printre prioritatile guvernarii subiectul Republica Moldova, pentru ca in 'Platforma Romania 100' legata de centenar nu am vazut asta ca prioritate si speram sa discutam si sa luam punct cu punct toate aceste detalii. Mai speram ca deciziile pe care le luam aici sa fie girate, acceptate de Alina Gorghiu, care este presedintele acestui partid si cu care noi am solicitat sa ne intalnim", a afirmat Simion la sediul PNL, intrebat ce spera sa obtina dupa discutiile de marti cu reprezentanti ai PNL.

El a precizat inainte de a intra la intrevedere ca a venit cu documente trimise de Platforma Unionista Actiunea 2012 catre PNL, premierul Dacian Ciolos si presedintele Klaus Iohannis in anii trecuti.

Intrebat de jurnalisti daca reia discutiile cu celelalte partide, el a raspuns: "Bineinteles, asta am si convenit cu fiecare asupra unui calendar de discutii si de asumari din partea fiecarui partid. Nu cerem de la toate partidele tot, fiecare sa isi asume o bucatica pe care o poate duce si o poate realiza si speram si presedintele Iohannis, dupa ce terminam acest tur de negocieri cu partidele, sa fie cel care pune toate partidele din Romania la aceeasi masa pe un pact de tip Snagov si acest pact sa fie coordonat de presedinte, este rolul lui constitutional", a spus George Simion.

El a precizat ca nu a primit de la Presedintie invitatie la discutii, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.