Camera Deputatilor a adoptat, marti, proiectul de lege initiat de liderul PSD, Liviu Dragnea, care prevede eliminarea a peste 100 de taxe nefiscale, mentinand si eliminarea taxei radio-tv.

Proiectul privind eliminarea unor taxe, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative a fost adoptat cu 225 voturi ''pentru''.

Astfel, printre taxele care vor fi eliminate se afla timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul Comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio-tv, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.

Deputatul PNL Andreea Paul a spus ca liberalii au votat proiectul pentru ca, in ansamblu, este bun, dar exista un risc major referitor la taxele radio-tv. Ea a aratat ca si in privinta eliminarii unor taxe consulare exista un risc.

Deputatul PSD Liviu Dragnea a spus, dupa vot, ca Parlamentul a adoptat cea mai importanta lege pentru debirocratizare.

"Noi nu am spus ca vom introduce vreo taxa noua. Zilele urmatoare vom prezenta cine si cand a introdus aceste taxe", a aratat Dragnea citat de Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.