Presedintele Uniunii Salvati Romania (USR), Nicusor Dan a declarat, sambata, pentru News.ro ca formatiunea va contesta in instanta decizia Biroului Electoral Central de respingere a siglei partidului la alegeri, el aratand ca este vorba despre o interpretare diferita a legii si ca va depune in plus si un acord formal prin care accepta ca USR sa foloseasca sigla USB.

"Respingerea siglei USR rezulta dintr-o ambiguitate care vine din procesul de fuziune. In acest moment fuziunea dintre USB si USR nu este incheiata, si motivul este ca legile sunt neclare”, a spus Nicusor Dan.

El a precizat ca, in cazul Biroului Electoral Central, USR a ales o interpretare a legii, in timp ce BE a ales o alta interpretare.

”Speram sa se clarifice aceasta neconcordanta. Astazi, vom face o noua cerere catre BEC, in care sa existe un acord formal al meu, pentru preluarea siglei de la USB la USR, si de asemenea vom depune, tot astazi, o contestatie in instanta, la decizia BEC”, a mai afirmat Nicusor Dan.

Liderul USR a acuzat PSD ca a incercat sa blocheze listele de candidati ale USR pentru diaspora.

”PSD a depus o contestatie si au mers pana la capat cu aceasta contestatie, insa USR a reusit sa obtina trei decizii de respingere a contestatiei PSD, de la Curtea de Apel”, a mai spus Nicusor Dan.

Biroul Electoral Central a respins, vineri, semnul electoral al Uniunii Salvati Romania, pe motiv ca nu se deosebeste de cel al USB de la alegerile locale, asa cum cere legea, in conditiile in care fuziunea dintre cele doua partide nu a fost finalizata la momentul depunerii cererii.

Vicepresedintele Uniunii Salvati Romania, Clotilde Armand a declarat, sambata, pentru News.ro ca formatiunea va rezolva problema siglei cu care va merge in alegerile parlamentare, in urma respingerii acesteia de catre Biroul Electoral Central, ea precizand ca este o ”chestiune minora”cauzata de faptul ca Tribunalul Bucuresti nu a finalizat in timp util fuziunea dintre USB si USR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.