Deputatul Elena Udrea s-a prezentat, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, fiind citata in dosarul in care procurorii cerceteaza infractiuni savarsite in campania electorala din 2009.

La intrarea in sediul DNA, Udrea nu a facut nicio declaratie.

Potrivit DNA, dosarul are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii.

Marti, deputatii au aprobat solicitarea DNA referitoare la formularea cererii de urmarire penala in acest dosar impotriva Elenei Udrea pentru savarsirea a doua infractiuni de instigare la luare de mita.

In cursul lunii septembrie, procurorii i-au pus sub acuzare pe Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Turismului, Victor Tarhon, fost presedinte al Consiliului Judetean Tulcea, suspectati de luare de mita, precum si pe Elena Udrea, pentru savarsirea a cinci infractiuni de spalare de bani.

Ulterior, procurorii au anuntat ca au fost obtinute noi probe cu privire la savarsirea de catre Udrea a doua infractiuni de instigare la luare de mita, pentru care se impune extinderea urmaririi penale, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.