Partidul Social Democrat va convoca pentru luni, la audieri, in Parlament, conducerea Autoritatii de Supraveghere Financiara.

Potrivit unui comunicat aceasta decizie a fost luata dupa aprobarea de catre ASF, pe 17 octombrie, a Raportului cu privire la determinarea tarifelor de prima maxime pentru asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) pentru pagube produse tertilor prin accidente de vehicule.

Acest raport, care a fost deja contestat de Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare din Romania, stabileste tarife maximale pentru politele RCA, aruncand povara asupra persoanele fizice detinatoare de vehicule mici, sustin social-democratii.

"PSD a atras atentia, de mai multe ori, prin presedintele Liviu Dragnea, ca firmele de asigurari din strainatate au preluat controlul asupra celor din Romania, fapt care a condus la discriminarea transportatorilor romani si la accentuarea riscului de a fi scosi de pe piata. In acest sens, Liviu Dragnea a cerut ca membrii conducerii ASF sa fie audiati in comisiile de specialitate ale Parlamentului si sa gaseasca solutii legislative clare si nediscriminatorii, care sa raspunda asteptarilor intemeiate ale oamenilor", se arata in comunicatul citat de Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.