Vineri, 21 octombrie a.c, incepand cu ora 09:30, va avea loc, la Iasi, cea de-a cincea consultare regionala privind viziunea si obiectivele de tara in domeniul educatiei si cercetarii (2018-2030), avand ca tema „Invatamantul profesional si tehnic”.

Demersul face parte din proiectul „Romania Educata”, desfasurat de Administratia Prezidentiala. Dezbaterea va reuni reprezentanti ai institutiilor cu atributii in domeniu si ai mediului de afaceri, profesori, elevi, studenti, parinti si reprezentanti ai organizatiilor non-guvernamentale, preponderent din Regiunea de dezvoltare Nord-Est. Agenda evenimentului (disponibila aici) include si dezbaterea propunerilor legislative initiate de Guvern pentru dezvoltarea invatamantului profesional-dual.

„E onorabil sa fii un meserias bun, asta trebuie sa invatam (...) viata se cladeste pe abilitati si pe o pregatire profesionala. (...) trebuie sa avem curajul sa spunem tinerilor ca poate e bine ca, atunci cand isi aleg ce vor sa studieze, lucrul acesta sa fie corelat si cu ce se cere pe piata muncii si cu ce abilitati si aptitudini au. Si, atunci, lucrurile vor merge gradual mai bine.”, a precizat Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, in dialogul avut pe 3 octombrie a.c., cu membrii comunitatii academice din Timisoara.

Dezbaterea regionala privind „Invatamantul profesional si tehnic” este organizata de catre Administratia Prezidentiala, in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sprijinul Universitatii Tehnice „Gheorghe Asachi” Iasi, se precizeaza in comunicatul remis 9AM.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.