Premierul Dacian Ciolos a declarat, joi, la conferinta Oficiilor Nationale de Recuperare a Creantelor provenite din infractiuni, ca actul de justitie nu este complet atat timp cat nu sunt recuperate si bunurile provenite ilicit, precizand ca peste jumatate de miliard de euro, bani sau bunuri, trebuiesc readuse la bugetul de stat, bani care vor fi investiti in educatie si sanatate.

”Ideea de la care am pornit este ca actul de justitie este incomplet atat timp cat nu am recuperat si bunurile ilicite. Pentru ca actul de justitie sa fie credibil si complet este importanta nu doar pedeapsa care este acordata, dar si racuperarea bunurilor obtinute ilicit pentru ca altfel riscam sa slabim actul de justitie, sa slabim forta deciziei sistemului judiciar”, a declarat premierul Dacian Ciolos, precizand ca acesta a fost principiul de la care a pornit cand a luat decizia ca, in completarea progreselor care au fost facute de Romania in intarirea sistemului judiciar si a actului de justitie, sa operationalizeze si Agentia Nationala a Recuperarii Bunurilor Ilicite.

El a reamintit ca ministrul Justitiei si-a luat angajamentul, inca de inceputul mandatului acestui Guvern, sa gaseasca mijloacele necesare in asa fel incat la sfarsitul acestui an Agentia sa fie operationala, scrie News.ro.

Totodata, premierul a afirmat ca e foarte mult de lucru in acest domeniu, rapoartele Ministerului Public arata sume si valori importante care sunt indisponibilizate. ”E vorba in Romania de peste jumatate de miliard de euro, bani sau bunuri in aceasta valoare care trebuiesc readuse la bugetul de stat. Am decis sa dam si o tinta clara acestei actiuni de recuperare a acestor bunuri, nu doar din perspectiva actului de justitie, dar si pentru a intoarce aceste resurse catre cetatenii care au fost afectati de aceste actiuni ilicite”, a explicat Ciolos.

Seful Executivului a spus ca a decis ca fondurile, resursele care sunt recuperate prin intermedul ANABI sa mearga inspre educatie, inspre sanatate si inspre proiecte sociale. ”Anul acesta ne-am concentrat actiunea pe constructia institutionala a acestei Agentii pe toata partea de infrastructura necesara de resurse umane cu obiectivul ca pana la sfarsitul anului sa avem Agentia functionala in asa fel incat la inceputul anunlui viitor ea sa poata sa lucreze la capacitate maxima”, a aratat Ciolos.

Citeste si:
Președinta CE cere ca Putin să fie adus în fața justiție
Președinta Comisiei Europene...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.