Presedintele Klaus Iohannis a afirmat marti ca platforma prezentata de premierul Dacian Ciolos este "foarte buna" si ca, probabil, acesta doreste "sa mearga mai departe".

"Este aceasta platforma prezentata de domnul Dacian Ciolos, o platforma foarte buna. Sunt acolo chestiuni pe care ni le dorim cu totii, sunt principii care e bine sa ne ghideze in viata politica si economica. In ansamblu, este o platforma de principii si valori pe care o gasesc buna. (...) Banuiesc ca domnul Ciolos nu a venit cu aceasta platforma doar sa arate lumii ca are o gandire sanatoasa, ci doreste sa arate ca este dispus, cel putin asa am inteles eu, sa mearga mai departe. Pe ce pozitie? Asta, sigur, depinde in primul rand de alegator", a declarat Iohannis, intrebat despre platforma de principii lansata de premierul Dacian Ciolos.

El a tinut sa sublinieze ca pe 11 decembrie sunt organizate alegeri parlamentare, nu "guvernamentale".

"Guvernul se stabileste ulterior, prin proceduri care ma implica si pe mine si partidele politice din Parlamentul care va fi constituit", a spus seful statului.

Intrebat daca platforma este raspunsul pe care il astepta din partea premierului, presedintele Klaus Iohannis a aratat ca este un pas bun.

"Este un pas bun aceasta platforma, fiindca partidele se vor putea decide sa sustina sau nu aceasta platforma, dar cred ca este nevoie si de alti pasi", a aratat Iohannis.

Seful statului a precizat ca a discutat despre aceasta platforma cu premierul Dacian Ciolos luni, in cadrul intalnirii saptamanale.

"Dl Ciolos mi-a spus ca intentioneaza sa lanseze aceasta platforma. Nu am avut o dezbatere pe aceasta platforma. Este un document al domniei sale pe care l-a prezentat si ramane si sper sa fie o baza serioasa de discutii pentru campania electorala", a afirmat presedintele Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis viziteaza, marti, Centrala Nucleara de la Cernavoda, transmite Agerpres.

Citeste si:
Ciolacu: „Părerea mea e că ar trebui suspendat preşedintele”
Ciolacu, declarație...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.