Premierul Dacian Ciolos a declarat, marti, ca saracia este rezultatul coruptiei si al modului in care sunt alocate resursele publice.

"Din punctul meu de vedere, saracia endemica este, in primul rand, rezultatul coruptiei, al modului in care folosim si dirijam resursele publice sau private atunci cand ele sunt dirijate de autoritati publice pentru a crea dezvoltare si pentru a crea dezvoltare durabila. Si, cand vorbesc de dezvoltare durabila, nu ma gandesc neaparat la partea de mediu, ci la consistenta masurilor pe care le luam", a afirmat prim-ministrul, la Palatul Victoria, la o dezbatere pe tema pachetului anti-saracie.

Ciolos considera ca pentru eradicarea saraciei este nevoie si de modificarea comportamentului cetatenilor.

"Cand spunem ca vrem sa eradicam saracia trebuie sa ne gandim, in primul rand, si la comportamentul nostru, la faptul ca atata vreme cat n-o sa fim in masura sa trecem peste un comportament care favorizeaza coruptia, nu putem eradica nici saracia intr-un mod structurat. Atata vreme cat ne gandim doar la politici sociale care sa le permita celor care traiesc in saracie cronica sa-si duca traiul de pe o zi pe alta, cu ajutoare sociale acordate aproape la licitatie in perioada campaniei electorale — cine da mai mult—, atata vreme cat traim cu impresia ca doar prin politici sociale de asistanat, sa spun, putem rezolva probleme (...) nu putem vorbi de solutii viabile. (...) Cu schimbarea mentalitatilor, din pacate nu e suficient sa dam o ordonanta de urgenta sau o lege, trebuie lucrat, dar cred ca e importanta atitudinea noastra a tuturor celor care suntem implicati pentru a schimba atitudinea intregii societati", a spus premierul citat de Agerpres.

El participa marti, la Palatul Victoria, la conferinta 'Incluziune sociala si Pachetul Anti-saracie'.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.