Fostul ministru Gabriel Oprea a ajuns la DNA luni dimineata, dup ce preedintele Klaus Iohannis a avizat urmarirea penala in cazul sau, pentru ucidere din culpa, in cazul politistului Bogdan Gigina. Oprea a precizat ca "incearca sa treaca cu demnitate prin aceasta tragedie" si a cerut iertare familiei lui Bogdan Gigina.

Fostul ministru de interne Gabriel Oprea a fost pus oficial sub acuzare, pentru ucidere din culpa, in dosarul mortii agentului Bogdan Gigina de la Brigada Rutiera a Capitalei.

"Stiu ce inseamna sa ai un deces in familie, am trecut prin asa ceva. Repet: este o mare tragedie pe care nu si-a dorit-o nimeni. Eram la munca si nu aveam viteza. A fost un accident nefericit. Nu veneam de la restaurant, nu veneam de la carciuma, veneam din timpul serviciului. In acea zi am fost la mai multe institutii, de fapt asta era procedura. Deci nu era vorba de orgoliu si vreau sa va spun un lucru si va rog sa verificati. Cat am fost ministru al Apararii Nationale, timp de 30 de luni de zile, am mers cu masina mea, pe benzina ... mea, si nu mi-a trebuit masina de la institutie. Va rog sa verificati. Cand am venit la Ministerul de Interne am vrut sa merg cu masina mea. Mi s-a spus foarte clar ca sunt alte reguli, avand in vedere Ministerul de Interne (...) Repet, eram la munca, nu aveam viteza si s-a intamplat aceasta tragedie.", a afirmat Oprea la iesirea de la DNA, potrivit stirileprotv.ro.

A trecut un an de la moartea lui Bogdan Gigina

DNA arata ca, in seara de 20 octombrie 2015, in jurul orei 19, agentul de politie Bogdan-Cosmin Gigina, care facea parte dintr-un dispozitiv de insotire a ministrului Gabriel Oprea, a fost implicat intr-un accident de circulatie in urma caruia a decedat.

"In ceea ce priveste cauza accidentului de circulatie constand in viteza de deplasare (84 de km/h) si neadaptarea acesteia la conditiile meteorologice, din probele administrate pe parcursul urmaririi penale rezulta indicii rezonabile ca aceasta cauza a fost determinata de catre ministrul de Interne Oprea Gabriel. Viteza de deplasare era stabilita in mod implicit de catre ministrul de interne prin comunicarea destinatiei si a momentului precis la care acesta trebuia sa ajunga la destinatie. De altfel, acesta era singurul in masura sa solicite marirea vitezei de deplasare dincolo de depasirea limitei de siguranta", sustin anchetatorii.

La momentul producerii accidentului, ministrul Oprea Gabriel se deplasa catre locuinta sa situata in cartierul Cotroceni, precizeaza procurorii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.