Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara pentru a verifica daca prin declaratiile presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a adus atingere independentei justitiei. Calin Popescu Tariceanu a facut apel catre parlamentari ca, pana la finalul actualei legislaturi, sa nu se mai pronunte asupra cererilor venite de la DNA.
"Avand in vedere solicitarea publica continuta in documentul intitulat „Apel catre parlamentari”, publicat pe pagina oficiala de internet a Senatului Romaniei, la data de 16 octombrie a.c., sub semnatura presedintelui Senatului Romaniei, domnul Calin Popescu Tariceanu, precum si mesajele promovate in cadrul unor serii de aparitii mediatice recente, prin care domnia sa reia apelul „catre parlamentarii din ambele Camere sa refuze a se mai pronunta in vreun fel pana la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA”, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, in temeiul art. 30 alin. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii cu celeritate a verificarilor necesare pentru a stabili daca, prin afirmatiile asumate institutional de presedintele Senatului Romaniei si dezbaterea mediatica subsecventa a acestora, a fost adusa atingere independentei justitiei in ansamblul sau", se arata in comunicatul CSM citat de TVR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.