Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, luni, legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale, potrivit careia Curtea de Conturi va putea controla, alaturi de AEP, veniturile si cheltuielile partidelor politice.

Potrivit legii, Curtea de Conturi poate controla legalitatea validarii sumelor, in vederea rambursarii catre competitorii electorali in termen de 30 de zile de la data finalizarii controlului finantarii campaniei electorale de catre AEP. In cazul efectuarii acestui control de catre Curtea de Conturi, termenele pentru rambursarea cheltuielilor se prelungesc cu 30 de zile.

In materialele electorale publicate in presa scrisa vor exista elemente de identificare a competitorilor electorali. Declaratiile cu privire la elemente de campanie online, in vederea decontarii sumelor, nu se vor face pe parcursul campaniei de fiecare data cand exista o publicitate online, ci va fi o singura declaratie centralizatoare, la sfarsitul campaniei electorale, in termen de 30 de zile de la data incheierii campaniei, mai prevede legea.

De asemenea, Iohannis a promulgat si legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 11/2016 privind stabilirea unor masuri de reorganizare la nivelul administratiei publice centrale si pentru modificarea unor acte normative.

Presedintele a mai promulgat Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, dar si legea privind instituirea unui mecanism de prevenire a conflictului de interese in procedura de atribuire a contractelor de achizitie publica, transmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.