In 88 de sate din Romania nu exista acces la niciun fel de serviciu medical iar intre judetele Romaniei exista o diferenta colosala in ceea ce priveste densitatea medicilor, a declarat vineri Ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu, la al VI-lea Congres al Federatiei Solidaritatea Sanitara din Romania.

"Daca ne uitam pe cifre lucrurile nu stau deloc imbucurator. Avem regiuni intregi care nu au acces la asistenta medicala primara. Avem 88 de sate, daca statisticile pe care le am eu la dispozitie sunt corecte, care nu au acces la niciun fel de serviciu medical. Avem o diferenta colosala intre judetele Romaniei. Avem judete precum Calarasi si Ialomita, unde densitatea medicilor este mult sub nivelul altora. In general, in Romania avem mult prea putini medici la suta de mii de locuitori", a spus Vlad Voiculescu.

Acesta a afirmat ca numarul de medici raportat la numarul de locuitori in Romania este mai mic decat cel existent la nivel european desi universitatile din Romania raporteaza mai multi absolventi in fiecare an.

"Daca ne uitam unde pleaca acesti absolventi vedem ca in Franta avem a doua comunitate, dupa medicii francezi. Comunitatea medicilor proveniti din Romania este cea mai mare. Daca ne uitam in Germania vedem ca numarul de medici romani este de 10 ori mai mare decat acum cativa ani. In Anglia, de asemenea, numarul de medici veniti din Romania creste in fiecare luna", a declarat Vlad Voiculescu.

Ministrul Sanatatii a precizat, totodata, ca unii medici plecati afara ar dori sa se intoarca in tara. De asemenea, Vlad Voiculescu a afirmat ca in prezent se lucreaza la o strategie in domeniul Sanatatii si ca aceasta are la baza piloni precum resursa umana si infrastructura, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.