Discutii aprinse pe tema RADET la sedinta Consiliului General de marti, la numirea administratorului special al regiei pe perioada in care se afla in insolventa.

Liderul USB, Nicusor Dan, a declarat ca dupa declansarea insolventei, falimentul RADET este inevitabil, municipalitatea nu mai are niciun control asupra pretului gigacaloriei si nu se mai pot accesa fonduri europene. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, da asigurari ca regia nu va intra in faliment si vor putea accesa fonduri europene, scrie HotNews.

"Legea nu permite RADET un procent mai mare de 5% din cifra de afaceri, iar in trei ani, cu profitul pe care RADET speram sa il faca, nu poate ajunge nici la datoria de 250 de milioane de lei pe care a stabilit-o instanta. In al doilea rand, legea spune ca societatile care sunt in insolventa nu pot sa obtina licenta. Neputand obtine licenta, RADET nu va putea accesa cele 180 de milioane de euro. Deci noi nu vrem sa platim acum 250 de milioane de lei, care ne-ar permite sa deschidem dialogul cu ministerul, cu ELCEN, in schimb nu vom putea sa luam cele 180 de milioane de euro. Opinia noastra este ca situatia RADET putea sa fie gestionata de CGMB, puteam prin negociere cu ministerul si cu ELCEN sa obtinem o esalonare a datoriilor, puteam sa luam de la ELCEN o parte din active", a declarat Nicusor Dan, inainte de sedinta Consiliului General, potrivit unui filmulet postat pe pagina de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.