Traian Basescu a venit, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde se judeca un dosar in care un barbat din Craiova, Ioan Serb, reclama ca procurorii nu l-au trimis in judecata pe fostul presedinte pentru ca nu si-a tinut promisiunea din 2007 de a demisiona in cinci minute daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie.

Fostul presedinte a declarat, la intrarea in sediul insantei supreme, ca Ioan Serb i-a cerut lui Tiberiu Nitu, cand acesta era procurorul general al Romaniei, sa fie deschis dosarul “Demisia in 5 minute". Procurorii Parchetului instantei supreme au deschis dosarul dupa ce Traian Basescu si-a incheiat mandatul, au facut cercetari si au dispus din nou inchiderea cauzei.

La inceputul lunii septembrie, Ioan Serba a contestat la instanta suprema decizia procurorilor de neincepere a urmaririi penale in cazul lui Traian Basescu, dosarul privind "neurmarire/netrimitere judecata" avand miercuri primul termen.

Fostul presedinte a spus ca mai are si alte dosare, printre care dosarul cu casa din strada Mihaileanu, care a fost redeschis, desi fusese inchis.

“Nitu a facut un abuz, dar asta este viata. Djn cate stiu, mai este inca un dosar, cu doamna Firea, in care nu mi s-a comunicat daca mai sunt inculpate sau nu. Un dosar in care sunt acuzat de spalare de bani. Asta este cel mai umilitor din cele pe care le am. Sa acuzi un presedinte, dupa ce si-a incheiat mandatul, ca a spalat bani, este si o lipsa de decenta”, a spus Traian Basescu.

Ioan Serb l-a reclamat pe Traian Basescu pentru faptul ca in 2007 a afirmat ca va demisiona in cinci minute si nu s-a tinut de cuvant, scrie News.ro.

In 17 aprilie 2007, Traian Basescu a afirmat ca daca Parlamentul va vota suspendarea sa din functie, isi va da demisia in cinci minute.

“In situatia in care, in pofida avizului Curtii Constitutionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, in maxim cinci minute de la vot voi demisiona din functie si voi chema in fata electoratului si pe cei care au generat un abuz constitutional', spunea atunci Traian Basescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.