Politica3 Octombrie 201613:15

Lectura de un minut

Copresedintele PNL, Alina Gorghiu, subliniaza ca Ungaria ascunde in spatele referendumului refuzul de a sprijini statele UE in cazul refugiatilor, scrie jurnalul.ro.

"Ungaria pare ca a decis. Iar ceea ce a facut azi, ascunderea in spatele unui referendum a acestui refuz de a sprijini statele membre cele mai vizate de valurile de refugiati, consideram ca e o dovada de lipsa de solidaritate, extremism si populism.

Problema refugiatilor este o problema importanta astazi in Europa. S-a dovedit a fi si o problema de securitate, odata ce chiar Germania a recunoscut ca printre migranti au venit si teroristi, participanti la atacurile de la Paris.

Pe de alta parte aparam valorile europene si respectam angajamentele de sprijin pentru cei ce fug din zone de razboi. E un comportament profund uman si crestin cel de ajutorare a aproapelui aflat la nevoie si face parte din angajamentele noastre internationale. Suntem solidari cu celelalte state europene si am acceptat o cota de refugiati care sa fie primiti in Romania, daca-si doresc sa vina aici", a scris Gorghiu pe Facebook.

Citeste si:
Ziua Tratatului de la Trianon, sărbătoare oficială. Când vom sărbători
Ziua Tratatului de la...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.