Vasile Blaga, care miercuri a demisionat din functia de copresedinte al PNL in urma inceperii urmaririi penale impotriva sa pentru fapte de coruptie, a spus, sambata seara, la finalul celor doua sedinte ale liberalilor, ca decizia ca Alina Gorghiu sa fie presedinte unic al PNL este cea mai buna solutie si "calea cea mai corecta".

"Au fost doua sedinte sedinte administrative - prima, cea a presedintilor din vechiul PDL, apoi a urmat sedinta normala cu presedintii de organizatii PNL, iar in prima sedinta, dupa o dezbatere serioasa, cu un singur vot impotriva si patru abtineri, am hotarat sa renuntam la corpesedintia partidului pentru ca, de fapt, suntem un singur partid, iar PNL sa aiba un singur presedinte, in persoana Alinei Gorghiu", a declarat Blaga, intr-o conferinta de presa sustinuta alaturi de Alina Gorghiu.

El s-a declarat convins ca a fost aleasa solutia cea mai buna, spunand ca o va sprijini in continuare pe Alina Gorghiu.

"Cred ca este calea cea mai corecta. Aveti incredere ca partidul va gasi resorturi sa treaca peste aceste momente si sa iasa intarit", a adaugat Blaga.

Partidul National Liberal urmeaza sa convoace, pentru saptamana viitoare, sambata, Consiliul National de Coordonare, forul cel mai apropiat de Conventia Nationala, pentru validarea deciziei luate de democrat-liberali, privind presedintia unica a partidului si desemnarea lui Daniel Buda prim-vicepresedinte, pentru a contrasemna listele la alegerile parlamentare.

Convocarea Consiului National de Coordonare (CNC) are loc in conditiile in care Daniel Buda, desemnat de aripa PDL a partidului sa contrasemneze listele la parlamentare, in calitate de prim-vicepresedinte, nu detine aceasta functie, inca, el fiind presedintele PNL Cluj si presedintele comisiei de etica a partidului.

De asemenea, liberalii au stabilit ca primarul Aradului, Gheorghe Falca,sa fie sef de campanie al PNL la alegerile parlamentare, nominalizarea fiind facuta de catre liderul PNL, Alina Gorghiu. Decizia urmeaza sa fie validata in Biroul Politic al PNL care va avea loc saptamana viitoare.

Falca va prelua astfel coordonarea campaniei de la fostul lider al partidului Vasile Blaga, scrie News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.