Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a facut, sambata, dupa cutremurul de 5,3 grade din Vrancea, resimtit si de bucuresteni, un apel la proprietarii care locuiesc in cladiri cu risc seismic clasa I pericol public sa accepte locuintele puse la dispozitie de Primarie, pentru a putea incepe, in regim de urgenta, consolidarea.

"Din fericire, nu au fost victime in urma cutremurului de aseara. Echipe ale Primariei Capitalei au verificat Centrul Vechi, acolo sunt mai multe cladiri degradate. Fac apel la proprietarii care locuiesc in cladiri cu risc seismic clasa I pericol public sa accepte locuintele puse la dispozitie de Primarie, pentru a putea incepe, in regim de urgenta, consolidarea", a spus Gabriela Firea.

Ea a explciat ca legislatia nu permite evacuarea impobilelor cu risc seismic I, relateaza News.ro.

"Legislatia in vigoare nu ne permite sa evacuam aceste imobile, desi sunt un pericol atat pentru locatari, cat si pentru cei care trec prin zona. Am propus infiintarea Administratiei pentru consolidarea cladirilor cu risc seismic, deoarece am gasit la Primarie o lipsa de coordonare si implicare constanta in legatura cu problema cladirilor cu bulina. Cu sprijinul consilierilor PSD si ALDE, aceasta structura va functiona cat de curand. Este regretabil ca reprezentantii USB si PNL nu au inteles importanta acestei initiative si au incercat sa blocheze proiectul. Si nici nu au oferit o alta solutie-alternativa la propunerea mea", a adaugat Firea.

Conform informatiilor primite si verificarilor efectuate in teren de catre politistii locali, pana la aceasta ora nu au fost constatate evenimente cauzate de cutremurul care a avut loc in cursul noptii (tencuiala cazuta, panouri publicitare desprinse, cabluri electrice rupte, copaci cazuti), au precizat reprezentantii Primariei Capitalei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.