Ministrul Afacerilor Interne, Dragos Tudorache, a anuntat, joi, ca va propune premierului Dacian Ciolos numirea unui secretar de stat pentru relatia cu prefecturile, functie vacanta de mai mult timp, dar care este esentiala in pregatirea alegerilor.

"In aceasta saptamana, cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare, voi face si o propunere domnului prim-ministru pentru numirea unui secretar de stat pe relatia cu prefecturile, o functie care a fost vacanta de mai mult timp si care este esentiala in pregatirea alegerilor. Sper eu ca pana luni cel tarziu aceasta numire sa aiba loc, tocmai pentru a avea ceea ce numeam saptamana trecuta un mic centru de comanda la nivelul Ministerului de Interne, pentru a tine in mana foarte bine toate aspectele care tin de pregatirea alegerilor", a precizat ministrul, intr-o conferinta de presa.

El a reamintit ca miercuri a avut loc prima intalnire a Comisiei Tehnice Centrale, la sedinta participand reprezentantii tuturor autoritatilor din administratia centrala, inclusiv ai Autoritatii Electorale Permanente. A avut loc si o videoconferinta cu prefectii, carora li s-a atras atentia asupra importantei derularii achizitiilor pentru tiparirea buletinelor de vot, transmite Agerpres.

"S-au eliberat toate sumele, toate alocarile bugetare catre prefecturi, astfel incat prefecturile au de acum si suportul bugetar pentru a derula toti pasii care le revin in campania de pregatire. Din punctul meu de vedere, in acest moment, prioritatea pentru ei trebuie sa fie derularea achizitiilor pentru tiparirea buletinelor de vot. Este foarte important ca aceasta activitate sa se intample din timp, pentru a nu avea sincope in aprovizionarea cu buletinele de vot, asa cum s-a intamplat, punctual, doar in cateva judete, inaintea alegerilor locale", a aratat ministrul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.