Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a venit la DNA, joi, pentru a fi audiat in calitate de martor in dosarul in care Bogdan Olteanu este acuzat ca a primit un milion de euro si sprijin electoral de la Sorin Ovidiu Vintu, in schimbul unor demersuri la membri ai Guvernului pentru numirea lui Liviu Mihaiu, in 2008, in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Calin Popescu Tariceanu a intrat in sediul Directiei Nationale Anticoruptie fara sa faca nicio declaratie. Anterior, Senatul a comunicat ca joi, la ora 09.00, Calin Popescu-Tariceanu "a fost invitat la DNA” si ca nu va face declaratii pentru presa.

"Invitatia a fost trimisa cu doua zile in urma, dar Presedintele Senatului nu a facut-o publica pentru a vedea daca DNA continua sa scurga informatii spre presa in scopuri propagandist-electorale. Presa a aflat si este prezenta la DNA inaintea audierii”, potrivit sursei citate.

Surse judiciare au declarat ca presedintele Senatului va da declaratii in calitate de martor in dosarul de coruptie al fostului viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu.

Procurorii il acuza pe Bogdan Olteanu ca, atunci cand a fost presedinte al Camerei Deputatilor, a mers in Delta Dunarii cu un elicopter pus la dispozitieomul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu. In urma discutiior, omul de afaceri i-a promis suma de un milion de euro pentru numirea jurnalistului Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii, informeaza News.ro.

Transferul banilor ceruti de Bogdan Olteanu ar fi fost facut dintr-un cont bancar deschis in Cipru si intr-unul din Bulgaria, deschis de o firma inregistrata in Delaware, Statele Unite. Din contul din Bulgaria, banii au fost retrasi in numerar in trei transe, in 28-30 octombrie 2008, au mai stabilit procurorii.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, ca lui Olteanu i-ar fi fost dusa suma de doua milioane de euro cash, de la Sorin Ovidiu Vintu, printr-un intermediar, dupa ce cei doi se intalnisera la proprietatea omului de afaceri, in Delta Dunarii. Din aceasta suma, un milion de euro i-ar fi revenit lui Calin Popescu Tariceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu ca guvernator al Deltei.

Liviu Mihaiu a fost numit, in septembrie 2008, de catre premierul de atunci, Calin Popescu-Tariceanu, in functia de guvernator al rezervatiei naturale Delta Dunarii, post pe care l-a ocupat pana in februarie 2009.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.