Senatorii juristi au dat miercuri aviz favorabil cererii DNA in cazul senatorului Gabriel Oprea. Au fost opt voturi 'pentru' si doua 'impotriva'.

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Catalin Boboc (PNL), a subliniat ca in timpul audierii Gabriel Oprea "nu a vrut sa spuna foarte multe".

"Comisia juridica a hotarat cu majoritate, opt voturi pentru si doua impotriva, sa dea un raport favorabil solicitarii PICCJ privind inceperea urmaririi penale asupra dlui senator Gabriel Oprea. (...) Dl Oprea nu a vrut sa spuna foarte multe lucruri, doar a incercat sa ne explice, procedural vorbind, in calitatea lui de viceprim-ministru, cum anume functionau aceste coloane. A stat foarte putin", a declarat Boboc.

Intrebat daca i se pare neobisnuit faptul ca Gabriel Oprea a optat sa nu vina la Comisie insotit de avocatul sau, Boboc a replicat: "Nu vreau sa interpretez eu, nu neaparat este neobisnuit. Cred ca dl Oprea a inteles ca nu vine la Comisia juridica sa se apere sau sa isi prezinte apararea aici. Se va duce la instanta si la Parchet, ceea ce e absolut firesc".

Senatorul liberal a adaugat ca, in fata Comisiei juridice, "oamenii nu vin ca la judecator".

"Noi nu din acest punct de vedere ne pronuntam. Putem, de multe ori, sa consideram ca nu exista o vinovatie, dar vinovatia pana la demararea unor proceduri e o mica diferenta. Cred, din acest motiv, ca in fata instantelor, cu Parchet, cu avocati, cu tot ce trebuie, sa se desfasoare actul de justitie", a mai spus Boboc.

Dosarul care il vizeaza are 18 volume, trasnmite Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.