Presedintele Frantei, François Hollande, si premierul Dacian Ciolos au ajuns, marti dupa-amiaza, cu un elicopter la Ghimbav, unde vor participa la inaugurarea fabricii Airbus.

François Hollande si Dacian Ciolos au venit cu un elicopter H215, care va fi produs la fabrica Airbus de la Ghimbav. Presedintele Frantei a fost intampinat de 28 de elevi care de anul acesta vor invata la prima clasa organizata la scoala profesionala cu profil aeronautic din Brasov, care va functiona la Colegiul Tehnic ”Transilvania” din Brasov, toate dotarile necesare fiind asigurate de compania Airbus.

In continuarea vizitei, Hollande se va intalni cu un grup de angajati ai fabricii Airbus de la Ghimbav, dupa care va vizita hala in care se vor produce elicopterele H215.

Pe drumul care duce din localitatea Ghimbav la fabrica Airbus au fost montate steaguri ale Romaniei, Frantei si UE. In zona au fost mobilizate zeci de echipaje ale Politiei, Jandarmeriei si SMURD.

Printre invitatii la inaugurarea fabricii Airbus de la Ghimbav se numara primarul Brasovului, George Scripcaru, seful Consiliului Judetean, Adrian Vestea, conducerea Academiei Fortele Aeriene ”Henri Coanda” din Brasov, dar si parlamentari.

Directorul general al companiei Airbus Helicopters Industries, Serge Durand, declara, la inceputul lunii septembrie, intr-un interviu acordat News.ro, ca fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav are deja clienti pentru aparatele H215 care urmeaza sa fie produse incepand de anul viitor, el precizand ca elicopterul este ideal pentru misiunile ONU, insa grupul Airbus spera ca printre primii clienti sa se afle entitati din Romania, informeaza News.ro.

Inainte de inaugurarea fabricii, francezii de la Airbus s-au asigurat ca dispun de personal calificat, una dintre problemele tot mai mari cu care se confrunta investitorii straini pe piata locala. Astfel, 21 de specialisti romani au absolvit in aceasta vara un curs de pregatire de 11 luni la fabrica Airbus Helicopters de la Marignane, Franta. Insa pregatirea angajatilor in Franta rezolva doar o parte din necesarul de forta de munca.

Citeste si:
Se inaugurează Podul de la Brăila
Se inaugurează Podul de la...

Pentru asigurarea fortei de munca pe termen lung, Airbus Helicopters a incheiat un parteneriat cu Ministerul Educatiei, Inspectoratul Scolar Brasov, Ambasada Frantei si a Germaniei, Clusterul Transilvania Aerospace, Institutul Francez din Romania, Alianta Franceza Brasov, Colegiul Tehnic Transilvania, Universitatile Aix din Marsilia si Paris-Sud.

Pe langa productie, fabrica de la Ghimbav va asigura, in colaborare cu compania IAR, mentenanta pentru aparatele fabricate.

Pentru uzina din Romania, Airbus Helicopters a infiintat filiala Airbus Helicopters Industries, care se ocupa de constructia liniei finale de asamblare a elicopterelor H215. Compania se va ocupa si cu vanzarea si exportul produselor in toata lumea.

La dezvoltarea proiectului H215 in Romania participa companiile romanesti IAR, Aerostar, Aeroteh si Turbomecanica.

Citeste si:
DN1: Circulația va fi restricționată, timp de o lună, între Predeal...
DN1: Circulația va fi...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.