Premierul Dacian Ciolos a postat pe contul sau de Facebook un mesaj dur cu privire la despaduririle ilegale din Romania, sustinand ca taierile ilegale de padure sunt o problema de siguranta nationala, scrie evz.ro.
"Mai mult decat o problema de mediu, taierile ilegale de padure sunt o problema de siguranta nationala. De aceea, actionam pe mai multe fronturi. Saptamana aceasta am inasprit regimul contraventiilor - in unele cazuri, cuantumul amenzilor a fost dublat - si am introdus peste 100 de noi sanctiuni pentru taieri abuzive de padure. In plus, am dat responsabilitati suplimentare angajatilor ocoalelor silvice, Politiei si Jandarmeriei", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

"Totodata, am clarificat prevederile privind constituirea perdelelor forestiere de protectie. Aceste masuri fac parte dintr-un pachet mai larg, aflat in lucru la Guvern, care, intre altele, cuprinde stabilirea unei evidente clare a proprietarilor si administratorilor de padure, transparentizarea si verificarea amenajamentelor silvice, regenerarea terenurilor forestiere de pe care s-a exploatat masa lemnoasa, imbunatatirea programului SUMAL. Va invit sa continuati sa va implicati in acest proces de protejare si recuperare a padurilor. Puteti sesiza transporturile ilegale de lemn prin aplicatia 'Inspectorul Padurilor' ", a adaugat premierul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.