Victor Ponta i-a acuzat pe liderii SUA ca au negociat cu Rusia cedarea Republicii Moldova catre Moscova. Ponta s-a aratat deranjat de declaratiile recente ale ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chisinau, James Pettit, care, cu ocazia sarbatoririi a 25 de ani de la proclamarea independentei Republicii Moldova, a respins, intr-un interviu acordat postului public de televiziune, ideea unei eventuale uniri a Republicii Moldova cu Romania, afirmand ca „Republica Moldova nu este Romania”.

Ponta a subliniat ca, prin respectiva declaratie, diplomatul american a aratat ca „cei mari au luat o decizie legata de Moldova” si ca „au batut palma”.

„In Moldova, tocmai am aflat acum cateva zile ca s-a batut palma, ca de fapt anuntul ambasadorului american la Chisinau nu e asa o scapare diplomatica. Este un semn ca s-a batut palma legat de Moldova, in sensul ca noi nu prea suntem pe acolo, sa ne vedem de treaba noastra ca suntem mici. Cei mari au luat o decizie legata de Moldova, cea enuntata de ambasadorul american”, a precizat Ponta.

El s-a declarat „speriat de lipsa reactie” a presedintelui Klaus Iohannis fata de declaratiile ambasadorului american la Chisinau, relateaza BN24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.