Alegerile parlamentare vor avea loc in 11 decembrie, a decis Guvernul in sedinta de miercuri, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.

Guvernul a discutat, miercuri, hotararea pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor din anul 2016.

Pana acum au fost discutate ca variante datele de 27 noiembrie, 4 decembrie si 11 decembrie, PSD dorind una dintre primele doua variante, in timp ce PNL a aratat ca alegerile nu pot fi organizate decat pe 11 decembrie.

Surse guvernamentale au declarat pentru News.ro ca Guvernul a stabilit ca alegerile sa aiba loc in 11 decembrie.

In 27 noiembrie nu putea fi organizate alegerile intrucat nu se incheia mandatul actualului Legislativ, iar Constitutia stabileste ca alegerile pentru Camera Deputatilor si pentru Senat se desfasoara in cel mult 3 luni de la expirarea mandatului Parlamentului.

Cei care s-au opus datei de 4 decembrie au adus ca argument faptul ca in acea perioada sunt multe zile libere, iar multi alegatori nu se vor afla in circumscriptii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.