Angajatii primariei din Tecuci sunt mari consumatori de cafea. Fostul edil a cumparat cinci automate pentru care a platit 41.000 de lei, mult peste pretul pietei spune actualul primar.

Curtea de Conturi a constatat deja ca achizitia nu este justificata si cere acum valorificarea aparatelor si recuperarea prejudiciului.

Pe langa cele cinci aparate de cafea care vor fi scoase la licitatie, actuala conducere a Primariei mai are de recuperat si un prejudiciu in valoare de 15.000 de euro. Este vorba despre consumabilele folosite, intr-un an, pentru aceste aparate: 356 kilograme de cafea, capucino si ceai.

„Este, intr-adevar sa zic asa, o grija pentru angajat, dar trebuie sa ne gandim si la banul public. Vorbim de consumabile de 60.000 de ron, de aparate de cafea de 41.000 de ron. Deci 100.00 de ron achitii facute din banul public,” spune Catalin Hurdubae, primarul municipiului Tecuci.

Actualul primar spune ca automatele de cafea au fost cumparate la preturi de opt ori mai mari decat cele ale pietei, relateaza Digi24.

„Dupa ce l-am verificat pe net, ajunge la 1300 de lei. Ce am verificat noi, in facturi, apare undeva la 8300 de lei. Cred ca pentru ca are inscriptionat Primaria Tecuci.”

„Asta se cheama inselatorie, manipulare de fonduri publice, achizitii care sunt fara de folos pentru comunitate,” se plange un localnic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.