Politica24 August 201611:30

Lectura de 2 minute

Prim-ministrul Dacian Ciolos va avea maine, 25 august, prima vizita oficiala in Republica Moldova de la preluarea mandatului de premier, insotit de Vasile Dincu, viceprim-ministru si ministru al Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, Victor Grigorescu, ministrul Energiei, Anca Dragu, ministrul Finantelor Publice, Raluca Pruna, ministrul Justitiei, Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, si Maria Ligor, ministrul delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni.

In cadrul acestei vizite, seful Executivului roman va avea intrevederi cu omologul din Republica Moldova, Pavel Filip, cu presedintele Nicolae Timofti si cu presedintele Parlamentului Republicii Moldova, Andrian Candu. Pe langa intrevederea in plenul celor doua delegatii, pe agenda vizitei sunt incluse intalniri bilaterale ale ministrilor romani cu omologi si cu alti oficiali din Republica Moldova.

De asemenea, premierul Dacian Ciolos se va intalni cu reprezentanti ai societatii civile din Republica Moldova, cu autoritati locale reprezentate in Congresul Autoritatilor Locale din Moldova (CALM) si cu reprezentanti ai formatiunilor politice de opozitie parlamentare si neparlamentare de la Chisinau.

Pe parcursul vizitei in Republica Moldova, premierul Dacian Ciolos va depune o coroana de flori la Monumentul lui Stefan cel Mare si Sfant din Chisinau si va participa la dejunul de lucru oferit in onoarea delegatiei romane de premierul Pavel Filip.

De asemenea, premierul Dacian Ciolos va merge la gradinita din satul Selemet, raionul Cimislia, inclusa in programul de reabilitare si dotare a gradintelor din Republica Moldova cu asistenta tehnica si financiara din partea Guvernului Romaniei.

Citeste si:
Tătaru: „Voi propune premierului și președintelui prelungirea...
Tătaru: „Voi propune...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...

“Romania este si va ramane un sustinator neobosit al perspectivei europene a Republicii Moldova. Masurile adoptate la Chisinau in ultimele luni, economice si institutionale, sunt un raspuns firesc la asteptarile cetatenilor, elemente necesare stabilitatii si consolidarii increderii in institutiile statului. Un rol cat mai activ al societatii civile ca partener implicat in promovarea masurilor de reforma si in monitorizarea implementarii acestora este o garantie a continuarii si consolidarii dezvoltarii democratice”, considera seful executivului roman.

Vizita la Chisinau a delegatiei romane condusa de premierul Dacian Ciolos are loc in contextul eliberarii primei transe, in valoare de 60 de milioane de euro, din asistenta financiara rambursabila pentru Republica Moldova, astazi, 24 august. Deblocarea acestei prime transe a fost aprobata de Guvern in sedinta de guvern din 3 august a.c., ca urmare a constatarii rezultatelor in realizarea masurilor asumate in acest scop de Republica Moldova.

Acordul privind asistenta financiara rambursabila dintre Romania si Republica Moldova, in suma de pana la 150 milioane euro, a fost ratificat prin Legea nr. 91/6 mai 2016, asa cum a fost completat prin schimbul de scrisori dintre prim-ministrii Romaniei si Republicii Moldova, din data de 30 ianuarie 2016, respectiv din data de 5 februarie 2016, se arata in comunicatul remis 9AM.ro.

Citeste si:
Un adolescent de 15 ani din Chisinau s-a impuscat mortal
Un adolescent de 15 ani din...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.