Fostul premier Victor Ponta a declarat ca a demisionat din functia de prim-ministru pentru ca ar fi primit informatii de la ministrul de Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea, potrivit carora in tara se pregateau proteste de amploare si incendieri de institutii.

"Se pregatea, asa, se dorea sa se intample in Romania ce s-a intamplat in Ucraina, asa, un Maidan. Ori, eu am spus, ca atunci era ministru de Interne domnul (Gabriel - n.r.) Oprea, am zis <<nici vorba, niciun jandarm, nu ca nu... Domnule, lasati in pace sa faca ce vor, nu exista in Romania jandarmi care bat oameni cat sunt eu prim-ministru>>", a sustinut Victor Ponta, citat de antena3.ro.

De asemenea, a invocat din nou argumentul ca el a fost dat jos de la putere in urma tragediei din clubul Colectiv la insistentele presedintelui Klaus Iohannis, relateaza digi24.ro. "Am spus: <<atata timp cat presedintele tarii, cel care dincolo de partea personala, are totusi obligatia de a respecta niste reguli, niste institutii, de a reprezenta Romania, foloseste moartea unor oameni... (...) Nu e in regula sa te folosesti de moartea cuiva>>", a adaugat fostul premier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.