Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat duminica ca il sustine pe ministrul Educatiei Mircea Dumitru in problema numirilor directorilor de scoli, scrie telegrafonline.ro.

"Un share si intreaga sustinere pentru ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, in problema numirilor pentru conducerea unitatilor de invatamant. Politizarea managementului scolilor e un virus de care trebuie sa scapam cat mai curand. Va fi un mare pas inainte daca fenomenul acesta, toxic pentru invatamantul romanesc, va fi oprit in mandatul guvernului tehnocrat", a scris Alina Gorghiu pe pagina personala de Facebook.

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a anuntat vineri pe Facebook ca nu va ezita sa trimita Corpul de Control sa verifice modul in care se fac numirile directorilor la scoli.

"Am primit in ultimele zile mai multe sesizari referitoare la modul in care, in unele judete, se petrec numirile prin detasare ale directorilor de scoli.

Atrag atentia tuturor inspectorilor scolari generali ca numirile directorilor trebuie sa tina seama exclusiv de competentele si de integritatea persoanelor in cauza.

Nu voi ezita sa trimit corpul de control pentru a verifica sesizarile primite si sa iau masuri ferme in situatiile in care inspectorii scolari numesc directorii pe alte criterii.

Precizez ca in cel mai scurt timp vom demara concursurile pentru directorii de unitati de invatamant, astfel incat sa punem capat practicilor care, an de an, au afectat profund scoala".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.