Copresedintele PNL Alina Gorghiu apreciaza proiectul de OUG privind votul prin corespondenta pus in dezbatere publica de MAE intr-un mesaj postat pe Facebook, subliniind totodata ca este nevoie ca acesta sa fie legiferat si pentru alegerile prezidentiale, informeaza romanialibera.ro.
"O veste buna! Ramane ca Ministerul Afacerilor Externe sa se asigure ca vor exista sectii de votare suficiente pentru cei care aleg varianta votului direct la urne. Intre timp, e important ca romanii de peste hotare sa afle ca au optiunea de a vota prin corespondenta si ca in curand se vor putea inscrie in Registrul electoral mult mai simplu: online. E pentru prima data cand exista aceasta alternativa la votul clasic. Chiar daca a mers mai greu, va functiona bine si va deschide drumul catre alte initiative care sa-i ajute pe romanii de peste hotare sa participe la alegeri. E nevoie sa legiferam votul prin corespondenta si pentru alegerile prezidentiale si sper ca vom avea, la un moment dat, si un sistem de vot electronic in Romania. Vorbiti cu prietenii si rudele voastre din strainatate!", a scris Alina Gorghiu pe Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.