Ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, Dan Mihalache, a sugerat miercuri ca ar putea fi si "alte elemente" legate de publicarea articolului Sky News in care sunt prezentanti traficanti de arme din Romania care vand arme obtinute din Ucraina, inclusiv teroristilor, elemente care tin de "geopolitica zonei".

Ambasadorul a precizat insa ca aceste elemente tin de "nivel speculativ".

"Pot suspecta si alte elemente in jurul acestui reportaj, va invit sa vedeti cine a preluat acest reportaj si cum a fost reflectat el" pe site-uri din Marea Britanie, a spus Dan Mihalache, intr-o interventie telefonica la Digi 24.

Intrebat daca este vorba de media britanice, acesta a raspuns: "Da, dar finantate din afara Marii Britanii".

La insistentele moderatorului de a afla mai multe informatii, ambasadorul a precizat: "V-am dat o pista, eu nu pot sa ma exprim mai mult (...) S-ar putea sa fie si implicatii care tin de geopolitica zonei dar asta e de nivel speculativ".

Sorina Matei semnaleaza, intr-o postare pe Facebook, ca materialul Sky News a fost preluat imediat după difuzare de portalul rus specializat în "ştiri pe Eurasia", fort-russ.com.

Potrivit sursei citate de HotNews, articolul a fost tradus chiar de catre Kristina Kharlova, Founder and Creator fort-russ.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.